MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

Mācies uzreiz!
⇨ Izlasi mācību materiālus ⇨ Nokārto testu ⇨ Veic apmaksu ⇨ Saņem apliecību !
Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā reglamentē Ministra kabineta noteikumi Nr. 545 “Pārtikas apritē nodarbināto personu apmācības kārtības pārtikas higiēnas jomā”.
Pārtikas higiēnas jomā apmāca darbiniekus:
- kas uzsāk darbu pārtikas apritē, bet nav ieguvuši profesionālo kvalifikāciju nevienā pārtikas nozares specialitātē;
- kas ir ieguvuši profesionālo kvalifikāciju kādā pārtikas nozares specialitātē, bet vairāk nekā trīs gadus nav bijuši nodarbināti pārtikas apritē.
Šis apmācību kurss ietvers šādas sfēras:
- galvenie pārtikas apriti reglamentējošo Eiropas Savienības un Latvijas Republikas normatīvo aktu prasību raksturojums;
- pārtikas uzņēmēju pienākumi un atbildība;
- pārtikas aprites uzraudzība un kontrole Latvijā;
- pārtikas kvalitāte un nekaitīgums;
- izplatītāko pārtikas izraisīto slimību raksturojums;
- izplatītākie pārtikas piesārņojuma iemesli, piesārņojuma mehānismi un profilakses pasākumi piesārņojuma novēršanai;
- higiēnas prasības personālam.
Pārtikas higiēna:
- vispārīgās un īpašās higiēnas prasības;
- laba higiēnas un laba ražošanas prakse pārtikas uzņēmumā;
- pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas pamatprincipi
Izglītības programmas galvenais mērķis:
Sniegt izglītojamam zināšanas par pārtikas apriti reglamentējošiem Eiropas savienības un Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem un to prasībām, pārtikas uzņēmēju pienākumiem un atbildību, pārtikas kvalitātes un nekaitīguma jēdzieniem, vispārīgās un īpašās higiēnas prasībām un pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas pamatprincipiem.
Programmas uzdevumi:
- sniegt zināšanas par pārtikas apriti reglamentējošiem aktiem;
- veidot izpratni par nepieciešamajiem higiēnas pasākumiem strādājot pārtikas apritē.
Plānotie rezultāti un ieguvumi
Izglītības procesa rezultātā izglītojamais:
- apguvis izglītības programmas saturā ietvertās zināšanas;
- pārzin un ievēro pārtikas apriti regulējošos normatīvos aktus;
- spēj nodrošināt pārtikas nekaitīgumu, ievērojot higiēnas pasākumus.
Izsniedzamais dokuments: apliecība
Veiksmi un panākumus apmācībās un turpmākajās darba gaitās!
Kursa cena EUR 9.99 (t.sk. PVN).
Kursa īpašības
- Lekcijas 4
- Testi 1
- Valoda Latviski
- Studenti 148
- Novērtējumi Nav
-
MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ
Mācību materiālus iespējams lasīt visus pēc kārtas vai ar starplaikiem.
-
ZINĀŠANU PĀRBAUDE